[mc4wp_form id="57"]
 • Αναζητώντας την αλήθεια της ψυχής κάπου στη μέση

  23 Μαρτίου 2019 By Joanna IK

  Το ταξίδι της γνωριμίας με τον εαυτό έχει τις προκλήσεις του. Ιδιαίτερα όταν μεγαλώνεις μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και διαφορετικών γλωσσών, και αρχίζεις να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από πολλά και διαφορετικά μάτια.

  Περισσότερα
 • Departure with Oval Mirror, by Yiannis Tsaroychis

  Αντανάκλαση στον καθρέφτη

  11 Σεπτεμβρίου 2021 By Joanna IK

  Τι πραγματικά βλέπουμε στην αντανάκλασή μας στον καθρέφτη; Ιδίως όταν καταχωνιάζουμε μέσα μας εμπειρίες δύσκολες στο κουβάλημα. Όταν για κάποιον λόγο, επιλέγουμε να ζούμε στη σκιά της ζωής. Μπορούμε να δούμε την αλήθεια;

  Περισσότερα
 • γενέθλια κλείνουμε τα τρία

  Γενέθλια: Τρία χρόνια επικοινωνίας και δημιουργίας

  28 Αυγούστου 2021 By Joanna IK

  Το μπλογκ έχει γενέθλια. Πώς пέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα που μετακόμισα σε μια όμορφη γωνιά της μπλογκογειτονιάς. Γιορτάζουμε σε έναν όμορφο κήπο, пου ξεχωρίζει για τα σχόλια των επισκεπτών του, γεμάτα κατανόηση και αποδοχή.

  Περισσότερα
 • Μίνι σκυτάλη: Η θλίψη μέσα μας

  8 Μάϊου 2021 By Joanna IK

  Αυτή η ιστορία είναι η συμμετοχή μου στη δεύτερη μίνι σκυτάλη που διοργανώνει με επιτυχία και αγάπη η Mary. Μία ευκαιρία να απομακρύνω το πέπλο που εμποδίζει τα συναισθήματα να βγουν στην επιφάνεια, ελεύθερα.

  Περισσότερα
 • Ευχές από καρδιάς

  1 Μάϊου 2021 By Joanna IK

  Δεύτερο Πάσχα με πανδημία και το μήνυμα της αναγέννησης προβάλλει πιο ηχηρό. Ευχές από καρδιάς για Καλό Πάσχα – Καλή Ανάσταση

  Περισσότερα
 • Όταν το ποδόσφαιρο δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο

  17 Απριλίου 2021 By Joanna IK

  Σήμερα κάνουμε ένα ιδιαίτερο ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο. Να ταξιδεύσουμε νοερά στο Βελιγράδι των δύο ποταμών και των διαφορετικών πολιτισμών. Σταματάμε στο 1999. Να παρακολουθήσουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με κοινωνικό μήνυμα.

  Περισσότερα
 • ΦΕΙΔΟΥ ΦΩΤΟΣ

  3 Απριλίου 2021 By Joanna IK

  Σήμερα ταξιδεύουμε νοερά, ως την κοντινή μας Σερβία. Να μοιραστούμε την αγωνία και ίσως επιθυμία του ποιητή Ντέγιαν Τζόρτζεβιτς, όπως ξεδιπλώνεται στο ποίημα που ακολουθεί. Σε μετάφραση και επιμέλεια του Παναγιώτη Ασημόπουλου.

  Περισσότερα
 • Περί καλοσύνης ο λόγος

  15 Μαρτίου 2021 By Joanna IK

  Δημοσιεύω ένα ποίημα από μία ανάγκη να θυμίσω στον εαυτό μου τη δύναμη και την ομορφιά της καλοσύνης. Να νιώσω τη στενή σχέση που διατηρεί με την θλίψη. Δημιουργικά

  Περισσότερα
 • Μια ξεχωριστή επέτειος

  1 Μαρτίου 2021 By Joanna IK

  Η Μίρκα στάθηκε δίπλα στην πολυθρόνα. Ένιωθε κάτι να στέκεται στον λαιμό της, να την εμποδίζει να ανασάνει ελεύθερα. Όταν είδε το πρόσωπο του Αλέξη χαμογέλασε με μια γλυκιά ντροπή. Έγειρε το κεφάλι της πρώτα δεξιά και μετά αριστερά, σαν να ήθελε να βεβαιωθεί πως αυτό που έβλεπε ήταν η αλήθεια. Η δική τους αλήθεια.

  Περισσότερα
 • Μπροστά στο κουτί της Πανδώρας

  27 Φεβρουαρίου 2021 By Joanna IK

  Γιατί το νιώθω δύσκολο; Να ανοίξω το κουτί. Να αντικρίσω τα κομμάτια. Να τα κρατήσω στα χέρια μου. Θα μπορέσω να τους δώσω το χρώμα που θέλω να έχουν;

  Περισσότερα
 • Ένα «Iταλικό θαύμα» για την αγάπη

  13 Φεβρουαρίου 2021 By Joanna IK

  Ιταλικό θαύμα είναι ο τίτλος ταινίας που εξελίσσεται στην Ιταλία. Σε χωριό χτισμένο στην κορυφή ενός απόκρημνου λόφου. Με ήρωα έναν ανέμελα κατεργάρικο νεαρό. Που βρίσκει την αγάπη, την ερωτική αγάπη, στο πιο απρόσμενο μέρος του χωριού.

  Περισσότερα
 • Ο κόσμος μας μπορεί να ομορφύνει

  30 Ιανουαρίου 2021 By Joanna IK

  Αποχαιρετώ τον Γενάρη και καλωσορίζω τον Φεβρουάριο με ένα βίντεο που με έκανε να χαμογελάσω και με έπεισε πως ο κόσμος μας μπορεί να ομορφύνει. Αρκεί μία μικρή κίνηση ενδιαφέροντος, για εμάς και τους άλλους..

  Περισσότερα
 • Μπροστά στο θαύμα της αλήθειας

  16 Ιανουαρίου 2021 By Joanna IK

  Το βλέμμα της χάιδευε την εικόνα απαλά. Σαν να άνοιγε ένα παράθυρο στην ψυχή της. Στο κέντρο έβλεπε να απεικονίζεται η Παναγία με το θείο βρέφος. Στα δεξιά αγγέλους με τη μορφή χαμογελαστού και λαμπερού παιδιού. Στα αριστερά τους μάγους με επιβλητική και διακριτική μορφή. Ήταν εκεί για ένα χαρμόσυνο γεγονός.

  Περισσότερα
1 2 3 7