Blog post

Γενέθλια: Τρία χρόνια επικοινωνίας και δημιουργίας

28 Αυγούστου 2021By Joanna IK

Γενέθλια! Μου φαίνεται απίστευτο. Που πέρασαν τρία χρόνια από την ημέρα που μετακόμισα στην μπλογκογειτονιά μας. Που η τύχη μου χαμογέλασε και με έφερε σε μια όμορφη γωνιά. Με έναν όμορφο κήπο, με γερές ρίζες, που ξεχωρίζει για τα  σχόλια των επισκεπτών του, γεμάτα κατανόηση και αποδοχή. Και με μια όμορφη θέα σε άλλα μπλογκ, δημιουργικά και εξίσου ανήσυχα, που είναι ανοιχτά στην ελεύθερη έκφραση και επικοινωνία.

Κάποια στιγμή μέσα στον μήνα Μάιο, πολύ πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, μετακόμισα στις σκέψεις  και τις αναλύσεις. Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Ως γνήσια Παρθένος θα πω – του πρώτου δεκαημέρου, οι σκέψεις με κρατούσαν στις προσωπικές αναλύσεις, μακριά από τις ομαδικές συζητήσεις στην αγαπημένη μας γειτονιά. Αφήνοντας τις σκέψεις στην άκρη, επιστρέφω σήμερα στη γειτονιά μας για έναν ιδιαίτερο λόγο. Ίσως δύο. Για να γιορτάσω μαζί σας, παρέα, τα γενέθλια του μπλογκ In The Pastel Bag και της δημιουργού του.

Ναι, το μπλογκ μου μεγαλώνει και ωριμάζει – συναισθηματικά. Και μαζί του νιώθω πως ωριμάζω και η ίδια. Κάθε φορά που ανεβάζω κάποιο κείμενο είναι σαν να ανοίγω ένα παράθυρο στη γνώση του κόσμου που μας περιβάλλει. Και κάθε φορά που τα λέμε στην αυλή των σχολίων είναι σαν να ανοίγω ένα παράθυρο στην αλήθεια που κατοικεί μέσα μου. Αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσα να το δω πριν τρία χρόνια. Έχω πολλά να δω και να μάθω! Και είναι αυτή η διαπίστωση που με γεμίζει με ενέργεια και ενθουσιασμό για τη συνέχεια. Ναι, χαίρομαι που μεγαλώνω – και χαίρομαι που το μοιράζομαι μαζί σας.  

Ζώδια

Και ναι, αν δεν έγινε φανερό, πιστεύω στα ζώδια! Περιμένετε! Στην ψυχολογική διάσταση των περιγραφών και των ερμηνειών που δίδονται από ειδικούς. Αυτή που σε ενθαρρύνει να βλέπεις τι γίνεται μέσα σου κάθε φορά που κάποιο σχέδιο κολλάει ή κάποια σχέση χαλάει. Αυτή που ενισχύει την αίσθηση του ανήκειν. Που σου υπενθυμίζει πως είσαι ένα στοιχείο της φύσης (γη, νερό, φωτιά, αέρας), σε σύνδεση με άλλα στοιχεία, της ίδιας ή διαφορετικής ομάδας.

Να συμπληρώσω, είμαι παιδί της γης με κάποιους πλανήτες να κολυμπούν στο νερό. Να γιατί λατρεύω τη θάλασσα! Και να πώς η σχέση μου με το μπλογκ γίνεται κάθε χρόνο και πιο δυνατή – αυτό ανήκει στο ζώδιο του Καρκίνου! Που σημαίνει πως κάθε κείμενο και κάθε σχόλιο με φέρνει πιο κοντά στο συναίσθημα και την εκφραστικότητα.

Γενέθλια της δημιουργού

Αν με ρωτήσετε τα πόσα κλείνω, θα σας πω όσα και το μπλογκ. Καλά καταλάβατε, δεν θέλω να λέω ηλικία. Για έναν απλό λόγο που θα τον θέσω επιστημονικά: Θέλω να αποφύγω τις περιοριστικές αντιλήψεις που συνοδεύουν την βιολογική ωρίμανση! Αυτές που σου λένε τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις στην ηλικία που βρίσκεσαι. Που σου κουνούν το δάχτυλο για όσα όφειλες αλλά δεν πέτυχες να κάνεις για κάποιον στην ηλικία σου. Θέλω να μπορώ πλέον να ακούω όσα η ψυχή επιθυμεί. Αυτά που πιστεύει πως θα την βοηθούν να νιώθει πως ψηλώνει και μαζί της, ψηλώνουν και οι ψυχές που συναντάει στην καθημερινότητά της.

Χρόνια μας Πολλά και Καλά και Δημιουργικά!!! Εδώ, στην αγαπημένη μας γειτονιά. Να κεράσω cupcake;

Γλυκές γεύσεις για τα γενέθλια στο Pixabay
Γλυκές γεύσεις στο Pixabay

Κλικ στο πάρτι γενεθλίων για τα δύο χρόνια επικοινωνίας και δημιουργίας εδώ

Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας. Αν το κείμενο είναι το κτίσμα του μπλογκοσπιτιού μου, τα σχόλια είναι η αυλή. Εδώ καθόμαστε στη σκιά, αναπαυτικά, και τα λέμε χαλαρά. Σας περιμένω λοιπόν στην αυλή.

Comments (9)

 • ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΡΟΥΛΑ

  30 Αυγούστου 2021 at 23:21

  Χαίρομαι πολύ που γιορτάζεις μαζί μας τα διπλά γενέθλια σου Τζοάννα μου είσαι ακόμα μικρούλα, τριών χρονών μόνο ,αλλά όμως η παρέα σου έχει εκείνη την γλύκα της συντροφιάς και της όμορφης σκέψης…
  Ναι σιγά σιγά ωριμάζουμε μαθαίνοντας, ότι μας κανει καλό στο συναίσθημα που μας δείχνει πως να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι…😊
  Είναι πολύ σπουδαίο να μπορούμε να συνυπάρχουμε και να λέμε τις απόψεις μας , τους προβληματισμούς μας
  και ότι θέλει ο καθένας μας να ακουμπήσει, στην φιλόξενη αυλή σου…ευχαριστούμε πολύ για το κέρασμα!!
  Εύχομαι να είσαι κοντά μας για πολλά πολλά χρόνια Τζοάννα μου💐🌼 …να είσαι καλά και να τα λέμε!!! φιλιααααα!! 😘

 • Marypertax

  29 Αυγούστου 2021 at 21:25

  Tζοάννα μου καλησπέρα. Εύχομαι χρόνια πολλά στο blog σου το πανέμορφο και να πορευόμαστε αντάμα αυτά τα χρόνια! Χρόνια πολλά και σε σένα καλή μου και καλά κάνεις και δεν λες ηλικία. Είμαστε όσο θέλουμε, και γεννιόμαστε όταν το νοιώθουμε και ξαναγεννιόμαστε όταν το αποφασίζουμε πως συντρέχουν οι λόγοι.
  Σίγουρα ωριμάζουμε όλοι, και δεν είμαστε αυτοί που ήμασταν κάποτε, είμαστε όμως οι τυχεροί που σμίξαμε με ίδιες καρδιές που χτυπούν στο ίδιο μήκος κύματος. Φωνές που λαλούν με σεβασμό στις φωνές των άλλων και που δεν έχουν πρόβλημα να πουν τη γνώμη τους, να προβληματιστούν, να διαφωνήσουν, να γελάσουν να δημιουργήσουν. Το να μαθαίνεις συνεχώς είναι πραγματικά υπέροχο και αξιοθαύμαστο. Και το πιο υπέροχο αυτή η μάθηση να σε αγγίζει τόσο βαθιά, εκεί που το κάθε νέο αφήνει το λιθαράκι του στο παζλ της ψυχής μας!
  Χρόνια πολλά λοιπόν, με φιλιά και αγάπη για ό,τι μοιραζόμαστε και για ό,τι θα μοιραστούμε!

  1. By Joanna IK

   30 Αυγούστου 2021 at 20:59

   Mary, τι όμορφες ευχές – σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ.
   Πόσο σημαντικό αυτό που μοιράζεσαι για τη γέννηση και την ηλικία: «ξαναγεννιόμαστε όταν το αποφασίζουμε πως συντρέχουν οι λόγοι». Κάποια στιγμή στη ζωή μας, προβάλλουν μπροστά μας οι λόγοι αυτοί. Και μας ζητούν να δείξουμε δύναμη ψυχής. Να συστηθούμε ξανά στον κόσμο που μας περιβάλλει. Και να δημιουργήσουμε μέσα μας αυτό που μας εκφράζει, αυτό που οι καιροί υποδεικνύουν.
   Σκέφτομαι τα δρώμενα που οργάνωσες με τόση αγάπη και τόσο μεράκι στην μπλογκογειτονιά μας τις περιόδους της καραντίνας. Δώρο ψυχής. Νιώθω τυχερή που σε συνάντησα και έγινα μέλος μιας όμορφης παρέας, αυτής των δρώμενων. Που μέσα από τις ιστορίες μας χάρηκα/χαίρομαι μια ουσιαστική επικοινωνία.
   Καληνύχτα με εκτίμηση για όσα μοιραστήκαμε και ανυπομονησία για όσα θα μοιραστούμε

 • ANNA

  29 Αυγούστου 2021 at 19:14

  Γλυκιά μου Τζοάννα!!!! Γιορτάζω διπλά τα γενέθλια του μπλογκ σου γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω έναν εξαίρετο άνθρωπο που αγγίζει τη ψυχή μου και ομορφαίνει τη μπλογκογειτονιά μας. Χρόνια πολλά λοιπόν στο σπιτάκι σου εδώ, με την όμορφη αυλή του.
  Επίσης γιορτάζω και τα γενέθλιά σου και εύχομαι να είναι τα χρόνια που θα ακολουθήσουν γενναιόδωρα μαζί σου και χαίρομαι γιατί είμαστε το ίδιο ζώδιο. Σε λίγες μέρες γιορτάζω και τα δικά μου γενέθλια…..
  Ηλικία δεν θέλω να μάθω…είμαστε όσο νοιώθουμε.
  Να σαι καλά ό,τι κι αν κάνεις κι να ξέρεις, όταν ο δρόμος σου σε φέρνει στη γειτονιά μας, χαρίζεις χαμόγελα.
  Φιλιά πολλά πολλα
  Σάφήνω γιατί μασουλάω καπκέικ!!!!χιχιχι

  1. By Joanna IK

   29 Αυγούστου 2021 at 20:44

   Άννα, ελπίζω να σου αρέσει το καπκέικ – να έχει κι αυτό γλυκιά γεύση 🙂
   Τα όσα όμορφα γράφεις με συγκινούν και μου δωρίζουν ένα δάκρυ που κυλάει απαλά και γλυκά στο μάγουλο. Το είχα ανάγκη αυτό το ξεχωριστό δάκρυ και σ’ ευχαριστώ πολύ-πολύ για το δώρο αυτό.
   Και να που είμαστε γειτόνισσες και στην μπλογκόσφαιρα και στον κόσμο των ζωδίων. Όπως λέει η μαγισσούλα, τίποτα δεν είναι τυχαίο!
   Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω τι καλό από το νησί θα μας κεράσεις για τα δικά σου γενέθλια..

 • ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

  29 Αυγούστου 2021 at 14:57

  Τζοάννα μου, αγαπημένη μας φίλη καλώς όρισες και πάλι κορίτσι μου.
  Ως …Καρκίνος, να πως τα χρόνια μου πολλά, να στείλω τις ευχές μου και την αγάπη μου με όλα αυτά τα νοσταλγικά, ξέρεις, που χαρακτηρίζουν εμάς τα παιδιά της Σελήνης.
  Χαιρόμαστε να είσαι κοντά μας, το ξέρεις αυτό. Λατρεύουμε κάθε σου συμμετοχή, κάθε ίχνος στην δικτυακή γειτονιά και την απολαμβάνουμε.
  Να περνάς θέλω όμορφες καλοκαιρινές στιγμές και είμαστε εδώ κοντά σου να συνεχίσουμε.
  Φιλιά πολλά.

  1. By Joanna IK

   29 Αυγούστου 2021 at 17:58

   Καλέ μας φίλε Γιάννη
   Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ακόμη και το όμορφο σχόλιο που διαβάζω τώρα – ανήκει σε εκπρόσωπο του Καρκίνου. Που στέκεται με σεβασμό μπροστά στην ψυχή κάθε ανθρώπου που συναντά – και κάθε ήρωα που δημιουργεί. Αυτό είχα διακρίνει στα πρώτα σχόλια και στις πρώτες ιστορίες σου που διάβασα.
   Χαίρομαι που μετά από ένα διάλειμμα βρίσκομαι πίσω στην αγαπημένη γειτονιά

 • ainafets

  29 Αυγούστου 2021 at 12:55

  Χρόνια Πολλά στο σπιτάκι της καρδούλας σου! <3
  Είδες τι γρήγορα και όμορφα περνά ο καιρός όταν έχεις μάθει να ανοίγεις την καρδιά σου και αυτό χωρίς να σε ενδιαφέρει τι θα πει ο άλλος και να γράφεις και να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου; 😉
  Δεν υπάρχουν ηλικίες, οι μεταφυσικοί, μας λένε πως είμαστε αιώνιοι και πως έχουμε έρθει στον όμορφο πλανήτη μας και για να μάθουμε αλλά πάνω από όλα να Αγαπήσουμε! <3
  Δεν είναι τυχαίο που οι πρόγονοι μας, μελετώντας τα άστρα μας χώρισαν σε ζώδια και αυτό έχει βάσεις αν κάτσει κανείς και μελετήσει την πραγματική αστρολογία θα μείνει έκπληκτος με το τι θα ανακαλύψει! 😛
  Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο που εδώ έχει δημιουργηθεί μια όμορφη παρέα που κινείται στην ίδια συχνότητα! 🙂

  Στέλνω ΑΦιλάκια γιορτινά, χαμογελαστά και Αγάπης! <3

  1. By Joanna IK

   29 Αυγούστου 2021 at 17:50

   Καλησπέρα στη μαγισσούλα της γειτονιάς
   Το πιστεύω, δεν είναι τυχαίο που υπάρχει αυτή η όμορφη παρέα στη γειτονιά, που κινείται στην ίδια συχνότητα. Πόσο σημαντικό να σε περιτριγυρίζουν άνθρωποι που θέλουν να μοιράζονται μεταξύ τους κομμάτια της αλήθειας τους.
   Μου αρέσει ο ήχος της πρότασης «το σπιτάκι της καρδούλας» μου. Είναι πράξη της επιλογής, το πώς διαμορφώθηκε ο χώρος αυτός – με κάποια διστακτικά βήματα μεν, μέσα από την καρδιά και την ψυχή.
   Με μεγάλη προσοχή κρατώ στην παστέλ τσάντα τις ευχές και τα φιλιά σου

Comments are closed.