• Αναζητώντας την αλήθεια της ψυχής κάπου στη μέση

  23 Μαρτίου 2019 By Joanna IK

  Το ταξίδι της γνωριμίας με τον εαυτό έχει τις προκλήσεις του. Ιδιαίτερα όταν μεγαλώνεις μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και διαφορετικών γλωσσών, και αρχίζεις να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από πολλά και διαφορετικά μάτια.

  Περισσότερα
 • Μια ξεχωριστή επέτειος

  1 Μαρτίου 2021 By Joanna IK

  Η Μίρκα στάθηκε δίπλα στην πολυθρόνα. Ένιωθε κάτι να στέκεται στον λαιμό της, να την εμποδίζει να ανασάνει ελεύθερα. Όταν είδε το πρόσωπο του Αλέξη χαμογέλασε με μια γλυκιά ντροπή. Έγειρε το κεφάλι της πρώτα δεξιά και μετά αριστερά, σαν να ήθελε να βεβαιωθεί πως αυτό που έβλεπε ήταν η αλήθεια. Η δική τους αλήθεια.

  Περισσότερα
 • Μπροστά στο κουτί της Πανδώρας

  27 Φεβρουαρίου 2021 By Joanna IK

  Γιατί το νιώθω δύσκολο; Να ανοίξω το κουτί. Να αντικρίσω τα κομμάτια. Να τα κρατήσω στα χέρια μου. Θα μπορέσω να τους δώσω το χρώμα που θέλω να έχουν;

  Περισσότερα
 • Ένα «Iταλικό θαύμα» για την αγάπη

  13 Φεβρουαρίου 2021 By Joanna IK

  Ιταλικό θαύμα είναι ο τίτλος ταινίας που εξελίσσεται στην Ιταλία. Σε χωριό χτισμένο στην κορυφή ενός απόκρημνου λόφου. Με ήρωα έναν ανέμελα κατεργάρικο νεαρό. Που βρίσκει την αγάπη, την ερωτική αγάπη, στο πιο απρόσμενο μέρος του χωριού.

  Περισσότερα
 • Ο κόσμος μας μπορεί να ομορφύνει

  30 Ιανουαρίου 2021 By Joanna IK

  Αποχαιρετώ τον Γενάρη και καλωσορίζω τον Φεβρουάριο με ένα βίντεο που με έκανε να χαμογελάσω και με έπεισε πως ο κόσμος μας μπορεί να ομορφύνει. Αρκεί μία μικρή κίνηση ενδιαφέροντος, για εμάς και τους άλλους..

  Περισσότερα
 • Μπροστά στο θαύμα της αλήθειας

  16 Ιανουαρίου 2021 By Joanna IK

  Το βλέμμα της χάιδευε την εικόνα απαλά. Σαν να άνοιγε ένα παράθυρο στην ψυχή της. Στο κέντρο έβλεπε να απεικονίζεται η Παναγία με το θείο βρέφος. Στα δεξιά αγγέλους με τη μορφή χαμογελαστού και λαμπερού παιδιού. Στα αριστερά τους μάγους με επιβλητική και διακριτική μορφή. Ήταν εκεί για ένα χαρμόσυνο γεγονός.

  Περισσότερα
 • 2021, βάζουμε στοίχημα;

  2 Ιανουαρίου 2021 By Joanna IK

  Υποδέχομαι το 2021, και εσάς βεβαίως, με μια μικρή ιστορία 121 λέξεων. Τόσο όσο χρειάζεται να ξετυλιχθεί το νήμα των λέξεων, να υφανθεί μια σκέψη – ένας προβληματισμός – ένα συναίσθημα – μια προσδοκία. Καλή Χρονιά!

  Περισσότερα
 • To xmas δέντρο των bloggers

  26 Δεκεμβρίου 2020 By Joanna IK

  26 bloggers συνεργαστήκαμε για τον στολισμό του δέντρου. Πήραμε από ένα γράμμα της αλφαβήτου, επιλέξαμε λέξη που αρχίζει με το γράμμα μας και που θέλουμε να δούμε να φωτίζει το 2021. Πώς σας φαίνεται;

  Περισσότερα
 • Ρομαντισμός, το σημερινό στολίδι στο xmas δέντρο των bloggers

  17 Δεκεμβρίου 2020 By Joanna IK

  Σήμερα κρεμάμε το 17ο στολίδι στο xmas δέντρο των bloggers. Ακολουθώντας τη σειρά των γραμμάτων της αλφαβήτου. Μία δημιουργική ιδέα της Μαρίνας. Το γράμμα μου είναι το «Ρ». Η λέξη που επιλέγω είναι «Ρομαντισμός».

  Περισσότερα
 • Τις ημέρες των γιορτών θέλουμε ανθρώπους που μας δημιουργούν ζεστά συναισθήματα και μας θυμίζουν πατρίδα

  12 Δεκεμβρίου 2020 By Joanna IK

  Όταν επικοινωνούμε στη μητρική μας γλώσσα είναι σαν να λέμε πως κάπου στον πλανήτη γη, έχουμε τον δικό μας χώρο. Και όταν μοιραζόμαστε ένα παραδοσιακό γλυκό της πατρίδας μας είναι σαν να μοιραζόμαστε ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας εκεί.

  Περισσότερα
 • Smile: Η μελωδική συμβουλή του Τσάρλι Τσάπλιν

  5 Δεκεμβρίου 2020 By Joanna IK

  Καλημερίζω τον Δεκέμβριο με ένα τραγούδι που αν και δεν είναι Χριστουγεννιάτικο, μας θυμίζει το νόημα των εορτών. Την ομορφιά της αγάπης και της ψυχής. Σε σύνθεση του Τσάρλι Τσάπλιν, για την ταινία Μοντέρνοι Καιροί. Να χαμογελάμε ό,τι κι αν περνάμε.

  Περισσότερα
 • Αγοράζουμε πράγματα με χρήμα ή με χρόνο;

  21 Νοεμβρίου 2020 By Joanna IK

  Ένα ερώτημα που άκουσα από κάποιον που ακολουθεί τη σύγχρονη τάση του μινιμαλισμού στην καθημερινότητα. Με το νέο lockdown, με την πληθώρα των συμβουλών στο διαδίκτυο για ‘καλή χρήση’ του υπό περιορισμού χρόνου, με τη συστηματική υπενθύμιση πως ο χρόνος είναι χρήμα, το βρίσκω επίκαιρο και ενδιαφέρον.

  Περισσότερα
 • Ένα καρτούν και μια σκέψη για το ατέρμονο κυνήγι της ευτυχίας

  14 Νοεμβρίου 2020 By Joanna IK

  Ο αγώνας για την απόκτηση αγαθών που υπόσχονται να μας βοηθήσουν να νιώσουμε την ευτυχία να ρέει μέσα μας ίσως να κρύβει ένα παράδοξο… Αγωνιζόμαστε να νιώσουμε κάτι σημαντικό την ίδια στιγμή που μέσα μας μουδιάζει κάτι εξίσου σημαντικό αν και διαφορετικό. Τι εννοώ;

  Περισσότερα
1 2 3 7