• Αναζητώντας την αλήθεια της ψυχής κάπου στη μέση

  23 Μαρτίου 2019 By Joanna IK

  Το ταξίδι της γνωριμίας με τον εαυτό έχει τις προκλήσεις του. Ιδιαίτερα όταν μεγαλώνεις μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και διαφορετικών γλωσσών, και αρχίζεις να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από πολλά και διαφορετικά μάτια.

  Περισσότερα
 • Μήνας γενεθλίων: Στην γκαλερί Bag Pastel

  11 Ιουλίου 2020 By Joanna IK

  Δεύτερο κεράκι γενεθλίων για το blog μου, δεύτερη δημοσίευση του μήνα. Σήμερα θα δούμε μαζί κάποιους πίνακες ζωγραφικής που συνοδεύουν κείμενα μου και αντιπροσωπεύουν το καλοκαίρι. Θα κάνουμε μια σύντομη βόλτα σε μια προσωπική γκαλερί, Bag Pastel, και ένα ερώτημα που ακολουθεί.

  Περισσότερα
 • Μήνας γενεθλίων: Στους ρυθμούς του Summertime

  4 Ιουλίου 2020 By Joanna IK

  Ιούλιος 2020, το blog μου σβήνει τo δεύτερο κεράκι γενεθλίων του. Παρέα με την ιστορία πίσω από τη διαχρονική μελωδία του Summertime. Της άριας που χρωματίζει την όπερα Porgy and Bess, προβληματίζει και επιβεβαιώνει πως διαφορετικές κουλτούρες μπορούν να δέσουν μεταξύ τους αρμονικά.

  Περισσότερα
 • mandela-wall-freedom-festival-2014

  Νέλσον Μαντέλα: Να κάνουμε επιλογές που αντανακλούν ελπίδα και όχι φόβο

  13 Ιουνίου 2020 By Joanna IK

  18 Ιουλίου, ήρθε στη ζωή ο Νέλσον Μαντέλα. Θυμάμαι μια αγαπημένη μου ρήση, την προτροπή του να κάνουμε επιλογές που αντανακλούν ελπίδα και όχι φόβο. Και μοιράζομαι μαζί σας, σε μια περίοδο έντονων αλλαγών και αναταραχών, τρία σπουδαία γεγονότα – μαθήματα ζωής.

  Περισσότερα
 • Επιστροφή στην ανεμελιά: Εσείς ποιον υποστηρίζατε, τον Tom ή τον Jerry;

  30 Μάϊου 2020 By Joanna IK

  Σήμερα σας ζητώ να μου κάνετε παρέα σε μια επιστροφή διαφορετική από τις προτροπές της καθημερινότητας. Αντί της κανονικότητας, να επιλέξουμε την εναλλακτική της ανεμελιάς, που συντροφεύει ή οφείλει να συντροφεύει τα παιδικά μας χρόνια. Να αφήσουμε την φαντασία και το μεράκι για τη ζωή να έχουν τον πρώτο λόγο.

  Περισσότερα
 • Νοσταλγώ το χέρι που δίνονταν

  16 Μάϊου 2020 By Joanna IK

  Επιστροφή σε μια κανονικότητα πιο οικεία, πιο κοντά σ’ αυτή που γνωρίζουμε χρόνια και που έχουμε συνηθίσει. Με ένα κείμενο με νοσταλγική διάθεση για εκείνο που μου είχε λείψει τις ημέρες της καραντίνας και θα ήθελα να κρατήσω στη μετά καραντίνας εποχή.

  Περισσότερα
 • Κόκκινο της ζωής στον βουβό τον πόνο

  2 Μάϊου 2020 By Joanna IK

  Αυτή είναι η συμμετοχή μου στην Φωτο-Συγγραφική Σκυτάλη #5, όπως την οργανώνει η Mary του Γήινη Ματιά. Μια ιστορία γύρω από τη δύναμη της ψυχής να πορεύεται στη ζωή με τη χαρά και τη θλίψη παρέα. Με τη λέξη «αυλαία» να βρίσκει μια ιδιαίτερη θέση στο κείμενο.

  Περισσότερα
 • Κεφάλαιο 9: Ο παράδεισος δεν είναι εδώ

  25 Απριλίου 2020 By Joanna IK

  Αυτή είναι η συμμετοχή μου στο συλλογικό έργο με θέμα «Μια ιστορία από στιχάκια», όπως το οργάνωσε η Κατερίνα του Pause Blog. 14 blogger εμπνεόμαστε από στίχους τραγουδιών και γράφουμε μια ιστορία γεμάτη μυστήριο και συναίσθημα.

  Περισσότερα
 • Από καρδιάς

  18 Απριλίου 2020 By Joanna IK

  Σήμερα γράφω από καρδιάς. Αφήνω σκέψεις και συναισθήματα να μιλήσουν όσο πιο ελεύθερα μπορούν. Να φωτίσουν την ευάλωτη πλευρά του εαυτού. Να συμβαδίσουν με το νόημα του Πάσχα, της ανθρωπιάς και της σύνδεσης.

  Περισσότερα
 • 3 γνωστοί πίνακες ζωγραφικής ζητούν να τους ακούσουμε

  4 Απριλίου 2020 By Joanna IK

  3 γνωστοί πίνακες ζωγραφικής έχουν κάτι ενδιαφέρον να μας πουν για την περίοδο που διανύουμε και τα όσα βιώνουμε. Τους συναντάμε σε μουσεία της Νέας Υόρκης. Πάμε να τους ακούσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους ζητήματα χρόνου, εσωτερικού κόσμου και σύνδεσης.

  Περισσότερα
 • Ένα σχέδιο περιμένει

  21 Μαρτίου 2020 By Joanna IK

  Η Μίνα κάθεται στον υπολογιστή παρέα με τον αγαπημένο της καφέ, να ξορκίσει τον πόνο. Έχει σχέδιο. Με τίτλο. «Επιχείρηση Τάσος»… Η συνέχεια της ιστορίας μας, όπως εξελίσσεται την περίοδο του COVID-19, με ένα κλικ.

  Περισσότερα
 • Εμπειρίες του σχολείου: Πώς ένας δάσκαλος μπορεί να κάνει τη διαφορά

  7 Μαρτίου 2020 By Joanna IK

  Με την αφορμή της παγκόσμιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου), θυμάμαι προσωπικές εμπειρίες του σχολείου που θεωρούνται δύσκολες και μοιράζομαι το θετικό τους αποτέλεσμα.

  Περισσότερα
 • Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Όσα αποκάλυψε η «Βροχή» (Baran) για την αγάπη και τη ζωή

  15 Φεβρουαρίου 2020 By Joanna IK

  Πόσο εύκολο είναι να στέκεσαι στην βροχή των δυσκολιών και να χαίρεσαι που υπάρχεις μέσα από την αγάπη, αδιαφορώντας για το εγώ και την ταυτότητά του; Για να δούμε

  Περισσότερα
1 2 3 6