Blog post

Ρομαντισμός, το σημερινό στολίδι στο xmas δέντρο των bloggers

17 Δεκεμβρίου 2020By Joanna IK

Γνωρίζοντας τον κόσμο

Σήμερα κρεμάμε το 17ο στολίδι στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο των bloggers. Ακολουθώντας τη σειρά των γραμμάτων της αλφαβήτου. Μία δημιουργική ιδέα της Μαρίνας, της δημιουργού του «Εκεί που Ερωτεύομαι τη Ζωή» (κλικ). Με την προτροπή να γεμίσουμε το δέντρο με στολίδια-λέξεις που θέλουμε να δούμε να κοσμούν το 2021. Μαρίνα, σ’ ευχαριστούμε που μας δείχνεις πώς να ερωτευθούμε τη ζωή τις ημέρες των εορτών.

Καλές γιορτές! Καλή χρονιά!

Το γράμμα και η λέξη

Το γράμμα μου είναι το «Ρ». Η λέξη που επιλέγω είναι «Ρομαντισμός».

Με το που είδα το γράμμα μου σκέφτηκα πως αυτό είναι μια πΡόκληση. Πως έχω δύσκολο γράμμα και λίγες επιλογές. Πως θα χρειαστεί να τα πω με το λεξικό του Μπαμπινιώτη, να δω τι έχει να μου προτείνει. Πρώτη σκέψη, πριν την όποια κουβέντα, η λέξη «ροή». Τι θέλω για το 2021; Να έχουν πράγματα και καταστάσεις μια ροή στη ζωή. Να μην τα φοβόμαστε και να μην αντιστεκόμαστε. Αναρωτήθηκα αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί στολίδι αισιοδοξίας και προοπτικής στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο των bloggers. Αν μπορούμε να ερωτευτούμε τη ζωή κάτω από το στολίδι της ροής.

Αποφάσισα να αφήσω στην άκρη την αναζήτηση λέξης. Και να ακολουθήσω την προτροπή της Μαρίνας, να ντύσουμε το κείμενό μας με ευχές και μελωδίες. Βρήκα μια εορταστική ζωγραφιά που παραπέμπει στην εποχή της αθωότητας και της ανεμελιάς, στα παιδικά μας χρονιά, με μια ρομαντική πινελιά. Θυμήθηκα ένα αγαπημένο και παλιό χριστουγεννιάτικο τραγούδι, το Βαλς των Χριστουγέννων. Βρήκα στο Youtube το τραγούδι ερμηνευμένο από τον Φρανκ Σινάτρα, με δύναμη από το παρελθόν, με μια ρομαντική νότα. Μόλις εικόνα και ήχος βρήκαν τη θέση τους στο μπλοκ του κειμένου, άκουσα τη λέξη να μου ψιθυρίζει παρόν. Ρομαντισμός!    

Η αίσθηση

Ακούω πως από τη ζωή μας σήμερα λείπει ο ρομαντισμός. Πως τόσο η επικοινωνία όσο και η καθημερινότητα είναι «στεγνή». Τι είναι αυτό που μας λείπει και επιθυμούμε να έχουμε; Η ερμηνεία που ακολουθεί, της έννοιας του ρομαντισμού ως καλλιτεχνικού ρεύματος και ως τρόπου ζωής, ρίχνει φως στον προβληματισμό:

Όπως ο ρομαντισμός, στην αρχική του έννοια, αφορά την ελεύθερη έκφραση των πραγματικών συναισθημάτων του καλλιτέχνη, που τελούν σε αρμονία με τη φύση (…,) μέσω των γνήσιων και πρωτότυπων έργων του, που πηγάζουν από τη ψυχή του και δε «δανείζονται» στοιχεία από αλλού, έτσι και με τη δεύτερη έννοιά του, συνίσταται σε μια αυθόρμητη, πηγαία στιγμή, ένα συναίσθημα που εξωτερικεύεται και δημιουργεί την «ρομαντική ατμόσφαιρα». 

Πηγή: Offline Post

Τι ωραία αίσθηση, να μπορούμε να εκφράζουμε ελεύθερα τα συναισθήματά μας, χωρίς να φοβόμαστε μήπως τα παρεξηγήσουν ή χλευάσουν ή χρησιμοποιήσουν. Όχι, το να εκφραζόμαστε ελεύθερα δεν σημαίνει πως γινόμαστε αγενείς και ασεβείς. Σημαίνει πως εκφραζόμαστε με τρόπο που τιμά εμάς και τους άλλους. Αυτή την προσδοκία, της ελεύθερης έκφρασης, με ευγένεια και σεβασμό, βάζω στο στολίδι του ρομαντισμού. Μαζί με τον αυθορμητισμό που σβήνει το ερωτηματικό της υπερανάλυσης, της αμφισβήτησης, της διστακτικότητας, και προσθέτει χαμόγελα. Σαν αυτά που βλέπουμε στα πρόσωπα των ανέμελων μικρών παιδιών.

Καλές γιορτές! Καλή χρονιά!

Το Βαλς των Χριστουγέννων, με ρομαντική διάθεση
και με την βελούδινη φωνή του Φρανκ Σινάτρα

¬ It’s that time of year when the world falls in love ¬

Τι προσδοκώ από το 2021;

Με ρομαντική διάθεση, σταθερά, χαμόγελα αυθεντικά, ακόμη και μέσα από τον φόβο και τη δυσκολία. Χαμόγελα όπως αυτό που ζωγραφίζεται στο πρόσωπο του Τζην Κέλι (του βασιλιά των μιούζικαλ), που από ευτυχία τραγουδά και χορεύει στην βροχή.

I’m singing and dancing in the rain
I’m happy again…

Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σας. Αν το κείμενο είναι το κτίσμα του μπλογκοσπιτιού μου, τα σχόλια είναι η αυλή. Εδώ καθόμαστε στη σκιά, αναπαυτικά, και τα λέμε χαλαρά. Σας περιμένω λοιπόν στην αυλή.

Comments (34)

 • Rena Christodoulou

  23 Δεκεμβρίου 2020 at 21:21

  Ρομαντισμός!
  Τι ωραίο στολίδι διάλεξες Ιωάννα μου!
  Είναι σπάνιος στις ημέρες μας δυστυχώς και θα σπανίζει ακόμη περισσότερο από δω και πέρα, φοβάμαι.
  Ας το φυλαξουμε σαν κόρη οφθαλμού αυτό το στολίδι κι ας ευχηθούμε το 2021 , όσοι ρομαντικοί έχουμε απομείνει στον πλανήτη, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον μεταδώσουμε στα παιδιά μας.
  Καλά Χριστούγεννα και φιλάκια πολλά.

  1. By Joanna IK

   23 Δεκεμβρίου 2020 at 22:34

   Καλησπέρα Ρένα
   Χαίρομαι που σου αρέσει το στολίδι του ρομαντισμού. Θέλω να πιστεύω πως οι παρούσες συνθήκες, όσο σκληρές κι αν είναι, έχουν κάτι θετικό να μας πουν. Όπως να μας θυμήσουν την ομορφιά του ρομαντισμού στην καθημερινότητα. Στον σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους άλλους. Στην ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων, χωρίς φόβο, χωρίς δόλο.
   Καλές γιορτές, με φως και δύναμη ψυχής

 • Ανέσπερη

  19 Δεκεμβρίου 2020 at 20:48

  Ρομαντισμός! Πόσο σκληρός και δυστοπικός θα ήτανε ο κόσμος μας αν δεν υπήρχαν οι ρομαντικοί?
  Αν δεν υπήρχανε αυτοί που ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο που θα μπορεί κάθε παιδί ν’ ανθίζει μεγαλώνοντας προστατευμένο από την αγάπη μόνο?
  Ναι, υπάρχουνε και σήμερα ρομαντικοί κι ας χάνονται μέσα στο πλήθος. Γι’ αυτό ο κόσμος παραμένει όρθιος ακόμη.
  Πολύ όμορφο το στολίδι σου Τζοάννα!!! Έλαμψε θαρρείς το δέντρο μας!!!
  Καλά Χριστούγεννα, με αγάπη, χουχούλιασμα και όνειρα, σου εύχομαι!!!

  1. By Joanna IK

   20 Δεκεμβρίου 2020 at 13:05

   Μια Κυριακάτικη καλημέρα
   Διαβάζω το σχόλιό σου και βλέπω δυνατές εικόνες. Βλέπω ανθρώπους που είναι πιστοί στς αξίες του ρομαντισμού να σμπρώχνονται και να χάνονται στο πλήθος κρατώντας σφιχτά στο χέρι την επιθυμία για έναν ομορφότερο κόσμο. Δεν φαίνονται, δεν ακούγονται, όμως είναι εδώ. Συνεχίζουν να πορεύονται στη διαδρομή της επιλογής τους.
   Σ’ευχαριστώ για το δυνατό σχόλιο. Αντεύχομαι καλές γιορτές με φως και δύναμη

 • Ελένη Φλογερά

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 20:44

  Τζοάννα μου ο ρομαντισμός είναι ένα στολίδι που ήταν απαραίτητο για το δέντρο μας, μπράβο που το σκέφτηκες. Άλλωστε όλο αυτό το στόλισμα που σκέφτηκε η Μαρίνα μας κρύβει μια ρομαντική διάθεση.
  Ο ρομαντισμός είναι δημιουργία, είναι ταξίδι και όσο και αν λέμε ότι στη σημερινή εποχή είμαστε ρεαλιστές. πάντα θέλουμε να βάλουμε μια ρομαντική νότα στη ζωή μας.
  Μακάρι λοιπόν να αντικρίσουμε το 2021 με ρομαντισμό και αισιοδοξία.
  Σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα!

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 21:57

   Ελένη, καλησπέρα
   Σ’ ευχαριστώ για τις όμορφες ευχές. Αντεύχομαι καλές γιορτές, πασπαλισμένες με φως και ρομαντισμό

 • ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΡΟΥΛΑ

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 19:54

  Να ένα ακόμη όμορφο στολίδι η λέξη σου …Σκέψου Τζοάννα μου πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς ρομαντισμό.
  Και ποιος είναι εκείνος που δεν γέμισε με αυτό το συναίσθημα την καρδιά του, βλέποντας ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα ή μια όμορφη πανσέληνο!!! Αυτή η αίσθηση που σε κάνει να νιώθεις ότι γύρω σου είναι όλα όμορφα,.
  Νομίζω πως παρόλο που οι άνθρωποι έχουν γίνει πιο ρεαλιστές, κατά βάθος υπάρχει μέσα τους ένα μικρό του κομματάκι!!
  όμορφη ευχή- στολίδι, να γίνουμε λοιπόν πιο ρομαντικοί τον καινούργιο χρόνο που έρχεται ίσως νιώσουμε όμορφα!!
  Τα τραγούδια που έβαλες διαχρονικά του ρομαντισμού!!!
  Να είσαι καλά Τζοάννα μου Καλά Χριστούγεννα να περάσεις και ακόμα μια ευχή, του χρόνου όλοι μαζί μια αγκαλιά με τους αγαπημένους μας!! ?✨?

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 21:55

   Ρούλα, πολύ καλησπέρα
   Δεν θέλω να φανταστώ πώς θα ήταν η ζωή χωρίς ρομαντικές στιγμές. Όχι όταν βλέπω και ακούω πόσο ξεχωριστή μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας.
   Βλέπω τα δώρα δίπλα στο δέντρο και σκέφτομαι τη στιγμή που τα ανοίγουμε και ένα-ένα τα όμορφα συναισθήματα ξεπροβάλλουν για να μας συντροφεύουν
   Καλές γιορτές, φωτεινές και ρομαντικές

 • Stella Vardaki

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 18:53

  Τέλεια!!! Αυτό κι αν δεν το έχουμε ανάγκη. Χωρίς ρομαντική διάθεση δεν υπάρχει το όνειρο.
  Εύχομαι ολόψυχα να έχουμε πάντα μια ρομαντική απόχρωση στην καθημερινότητα μας.
  Ρομαντικά χριστούγεννα λοιπόν από καρδιάς με εικόνες σαν την υπέροχη που διάλεξες να στολίσει την ανάρτηση σου. Και σαν τις υπέροχες μουσικές σου επιλογές..
  Μου έφτιαξες την διάθεση σ ευχαριστώ 🙂 🙂

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 21:46

   Στέλλα, χαίρομαι που το στολίδι του ρομαντισμού σού έφτιαξε τη διάθεση
   Εγώ ευχαριστώ για το όμορφο και χαμογελαστό σχόλιο. Έτσι, να κρατήσουμε ένα πλατύ χαμόγελο για τις γιορτές και το 2021.
   Καλή χρονιά, φωτεινή και ρομαντική

 • ainafets

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 17:20

  Καλησπέρα Joanna μου!
  Τον Ρομαντισμό διάλεξες για να στολίσεις το δέντρο μας που ομορφαίνει μέρα με την μέρα και κρατώ το υπέροχο;
  «Όπως ο ρομαντισμός, στην αρχική του έννοια, αφορά την ελεύθερη έκφραση των πραγματικών συναισθημάτων του καλλιτέχνη, που τελούν σε αρμονία με τη φύση»… και συνεχίζω με τη λέξη «ροή» που είναι και η ζωή όλων μας, «τα πάντα ρει» έλεγαν οι πρόγονοι μας!
  Με τον καλώς εννοούμενο ρομαντισμό και με την φωνή του Σινάτρα θα μας ευχηθώ καλές γιορτές και να αφήσουμε την ζωή να ρέει αβίαστα!
  ΑΦιλάκια με όλη μου την αγάπη!

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 21:43

   Καλησπέρα καλησπέρα
   Ενα ακόμη όμορφο δέσιμο του ρομαντισμού με τη ροή. Μία ακόμη όμορφη εικόνα, τα συναισθήματα να έχουν μια ροή, μια ελεύθερη έκφραση.
   Να περάσουμε όμορφα στις γιορτές, όσο πιο όμορφα γίνεται (λόγω συνθηκών)

 • Γεωργία Μανασή

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 16:58

  Βρήκες μία όμορφη λέξη να δικαιολογίσεις το δύσκολο Ρ. Πραγματικά με το που διάβασα τις πρώτες γραμμές άρχισα ασυναίσθητα να ψάχνω λέξεις από..Ρ. Μία μεγάλη περίοδος της Τέχνης ο Ρομαντισμός και πήρε στην ..αγκαλιά της άπειρα πράγματα , εκφράσεις και συναισθήματα. Ο Ρομαντισμός καθρεπτίζεται στα μάτια γυναικών σε πίνακες, σε χειρονομίες όπως ένα λουλούδι στο χέρι του ερωτευμένου εραστή. Όμως δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν να έλειπε από τις ψυχές μας. Φίλη μου το Ρ σου μία όμορφη μπάλα ακόμη στο δένδρο μας. Να ευχηθώ Καλές Γιορτές με υγεία και ευκολία στα δύσκολα. ΑΧΤΙΔΑ

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 21:39

   Καλησπέρα Γεωργία
   Μία αχτίδα φωτός, όσα με όμορφο τρόπο μοιράζεσαι μαζί μας για τον Ρομαντισμό. Κρατώ την ευχή σου, ευκολία στα δύσκολα. Και συμπληρώνω, με συναισθήματα που μας κάνουν να χαμογελάμε στα δύσκολα
   Καλές γιορτές!

 • Mylittlestories

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 16:06

  Καλησπέρα με ακόμα ένα σημαντικό στολίδι.
  Ο ρομαντισμός, μια δυνατή λέξη που, δυστυχώς, δεν υπάρχει στον κόσμο, όσο θα θέλαμε τουλάχιστον.
  Ο ρομαντισμός που μας χάρισε από τις καλυτερες στιγμές στο πολιτισμικό κομματι, όσο και στον καθημερινό τρόπο ζωής και σκέψης.
  Καλές γιορτες

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 21:33

   Καλησπέρα Γιώργο
   Α, σημαντικό που οι κύριοι της παρέας εκτιμούν την τάση του ρομαντισμού, στον πολιτισμό και στην καθημερινότητα.
   Αντεύχομαι καλές γιορτές, ρομαντικές και φωτεινές

 • Κλαυδία Μάμαλη

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 16:01

  Σπάνιο το στολίδι που επέλεξες Ιωάννα μου γιά το δέντρο μας και εξαιρετικά πολύτιμο !!! Για το 2021 αποζητάμε τον ρομαντισμό στην ζωή μας. Δεν εννοώ, δείπνα σε ακριβά εστιατόρια, όμορφες οι στιγμές με τα κεριά αλλά να σκεφτούμε και λίγο πέρα από κοινοτοπίες και λίγο πέρα από τον εαυτό μας. Ρομαντική είναι τελικά η ψυχή που ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο. Ρομαντικοί είναι αυτοί που κυνηγούν το άπιαστο ακόμα κι αν ξέρουν ότι ο δρόμος έχει λάσπες και αγκάθια. Όπως την ψυχή που περιγράφουν ο Τσε, ο Πάμπλο Νερούντα, ο Κοέλο, ο Ελύτης ή ο Μπρεχτ. Οι μουσικές σου με ταξίδεψαν όμορφα, ανεπανάληπτος ο Σινάτρα κι ο Τζήν Κέλι, σημάδεψαν μία εποχή και τις αναμνήσεις μου !!! Καλά Χριστούγεννα εύχομαι και καλή χρονιά με ρομαντική διάθεση !!!

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 21:30

   Καλησπέρα Κλαυδία
   Χαίρομαι που το στολίδι του ρομαντισμού φωτίζει ένα μέρος των αναμνήσεων του παρελθόντος. Και χαίρομαι που τονίζεις την ουσία του ρομαντισμού. Σημαντική και όμορφη η στιγμή με κεριά, πολύ σημαντική όταν η επιλογή πηγάζει από μια εσωτερική ανάγκη για έναν καλύτερο κόσμο – για μια καλύτερη και ομορφότερη επικοινωνία.
   Καλές γιορτές, στην οικογένειά σου και σε εσένα

 • Κατερίνα Β

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 14:31

  Υπέροχη!!

  Ο παρεξηγημένος ρομαντισμός όπως συνηθίζω να λέω. Τι όμορφα που ξεδίπλωσες τις σκέψεις σου, οι οποίες είχαν απόλυτη ροή (έμμεσα λοιπόν σε βοήθησε και αυτή η λέξη)..
  Λείπει από τις μέρες μας ο ρομαντισμός, σε όλες τις εκφάνσεις του. Μου δίνει κουράγιο και ελπίδα να βλέπω ότι είμαστε πολλοί που το νιώθουμε!

  Καλές γιορτές Ιωάννα μου με υγεία και δύναμη σε φιλώ!

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 14:51

   Καλημέρα Κατερίνα
   Τι ωραία που έδεσες τον ρομαντισμό με τη ροή. Γι’ αυτό είναι οι φίλοι της μπλογκογειτονιάς, να μας στηρίζουν δημιουργικά!
   Ναι, είμαστε αρκετοί που εκτιμούμε τον ρομαντισμό. Και αρκετές οι στιγμές που διστάζουμε να τον εκφράσουμε. Σημασία έχει να τον εκφράζουμε και να τον χαιρόμαστε όταν μπορούμε..
   Αντεύχομαι καλές γιορτές, με τον ρομαντισμό της επιλογής μας

 • Denia

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 13:58

  Καλησπέρα καλησπέρα.
  Έκανες την καλύτερη επιλογή. Δεν θα πω πως πόσο λατρεύω τον ρομαντισμό, θα είναι ψέμα. Άκρως ρεαλιστρια θα με χαρακτήριζα. Μόνο που σε αυτήν την εποχή που ζούμε άρχισα να ψάχνω κι εγώ τον ρομαντισμό, ακόμα και κάτω από τις πέτρες.
  Ας πιάσει τόπο λοιπόν η ευχή σου και ας μας ξημερώσει μια χρονιά άκρως ρομαντική διάθεση.
  Καλά Χριστούγεννα.

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 14:45

   Καλημέρα Ντένια
   Χμ, νομίζω πως έχουμε μία ακόμη επιλογή, να είμαστε ρομαντικά ρεαλίστριες 🙂 Να μπορούμε να έχουμε ρομαντικά όνειρα, επιθυμίες και προσδοκίες, πατώντας γερά στα πόδια μας – γερά μέσα μας.. Σύντομα θα έχουμε 2021 ευκαιρίες να το δοκιμάσουμε!
   Καλές γιορτές

 • Μαρία Κανελλάκη

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 13:51

  Βλέποντας το δέντρο μας από μακριά, με τα στολίδια που έχει ως τώρα κρεμασμένα, νομίζω ότι ένας ρομαντισμός του ταιριάζει απόλυτα. Μου άρεσε πολύ η επιλογή σου, πιο πολύ γιατί είναι ένα δυσεύρετο «στολίδι» πια, έως και ανύπαρκτο, οπότε η δική σου ανάρτηση είναι ένα «συλλεκτικό κομμάτι» στο δρώμενο της Μαρίνας μας.
  Ευχές απ’ την καρδιά μου Τζοάννα, να είσαι και να περνάς καλά, υγεία και ρομαντικές στιγμές να σου φέρει η νέα χρονιά!
  ΥΓ. Μουσικές κομματάρες μάς έβαλες !

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 14:41

   Α, Μαρία, μας καλομαθαίνεις με τα όμορφα σχόλια, από καρδιάς. Με τα μάτια της καρδιάς βλέπουμε, παρατηρούμε και μοιραζόμαστε. Τα μάτια του προσώπου μάς διευκολύνουν στο έργο μας.
   Για μια τόσο όμορφη γειτονιά στην μπλογκόσφαιρα μόνο κομματάρες θα μπορούσα να βάλω. Συλλεκτικά κομμάτια 🙂
   Αντεύχομαι υγεία, δύναμη, ψυχραιμία, πασπαλισμένες με ρομαντισμό

 • ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗΣ

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 13:48

  Τζοάννα μου ρομαντισμός!
  Κοίτα τώρα να δεις. Λογοτεχνικό ρεύμα και ίσως τρόπος σκέψης που είναι από τις επιλογές μου, από αυτά που αγαπώ, εκτιμώ και πολλές φορές ακολουθώ λογοτεχνικά.
  Όμως εδώ, το στόλισμά σου, βλέπω ότι είναι μια όμορφη γιορτή. Δεν είναι μόνο μια λέξη και μια αναφορά σε αυτήν.
  Είναι μουσική, τραγούδι, κουβεντούλες, γλυκά, όμορφη ατμόσφαιρα.
  Καλές και φωτεινές γιορτινές μέρες αγαπημένη μας φίλη. Ειλικρινά σε ευχαριστούμε για την ομορφιά που προσθέτεις πάντα με την παρουσία σου.
  Την καλησπέρα μου.

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 14:35

   Καλημέρα Γιάννη
   Ακόμη και στα σχόλιά σου φαίνεται πως το ρεύμα του ρομαντισμού είναι από τα αγαπημένα σου. Φροντίζεις να βρίσκεις και να αναδεικνύεις το καλό, το θετικό που έχουν οι άλλοι και μπορούν/ θέλουν να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο..
   Ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο. Αντεύχομαι φωτεινές και ρομαντικές γιορτές

 • ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΤΑΚΗ

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 13:18

  Εξαίρετη ανάρτηση Τζοάννα , διάλεξες πανέμορφο στολίδι για το δέντρο μας.
  Τα λατρεύω αυτά τα τραγούδια Συγχαρητήρια για την επιλογή τους.
  Μακάρι να έχουμε ρομαντική διάθεση στην ζωή μας και περισσότερο τώρα στις γιορτές.
  Καλά και ρομαντικά Χριστούγεννα!

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 13:37

   Καλημέρα Μαρία
   Χαίρομαι που σου αρέσουν αυτά τα τραγούδια. Μεγάλωσα ακούγοντας παρόμοιες μελωδίες που έγιναν κομμάτι της προετοιμασίας για τις γιορτές.
   Αντεύχομαι καλές και ρομαντικές γιορτές

 • Marina Tsardakli

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 12:18

  Joanna μου ένα θα σου πω,
  φτάνω στο σημείο που γράφεις: «Αποφάσισα να αφήσω στην άκρη την αναζήτηση λέξης. Και να ακολουθήσω την προτροπή της Μαρίνας, να ντύσουμε το κείμενό μας με ευχές και μελωδίες» και σκέφτομαι πως αυτή η υπέροχη ανάρτηση, είναι ξεκάθαρα η απόδειξη πως αν ακολουθείτε τις προτροπές μου θα πετύχετε σίγουρα! αχαχα
  Τι πανέμορφο στολίδι διάλεξες για το δέντρο μας. Σαφέστατα κι η ροή θα μπορούσε να σταθεί ως στολίδι. Όμως θεωρώ πως ο ρομαντισμός δεν ήρθε τυχαία στο μυαλό σου.
  Ειδικά, με την ψηφιοποίηση της εποχής και τη έντονη χρήση των social media θεωρώ πως ο ρομαντισμός έχει εκλείψει. Και δεν το περιορίζω στο κομμάτι των σχέσεων. Γενικά έχει εκλείψει! Σε διάφορες πτυχές της ζωής μας!
  Μακάρι το 2021, να ευνοήσει την έκφραση συναισθημάτων, ιδεών, απόψεων και να μας χαρίσει ανέμελες στιγμές και θετικές εμπειρίες.
  Ευχαριστώ πάρα πολύ για το υπέροχο στολίδι σου. Σε φιλώ!

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 13:34

   Καλημέρα Μαρίνα με ένα πλατύ χαμόγελο
   Κάποια πράγματα δεν κρύβονται. Ναι λοιπόν, όταν ακολουθούμε τις προτροπές σου οδηγούμαστε στην επιτυχία. Τι περιμένουμε για το 2021; Να συνεχίσεις το ίδιο δυναμικά και δημιουργικά, να μας καθοδηγείς και να μας εμπνέεις 🙂
   Το 2021 ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά και με ρομαντική διάθεση, μοιραζόμαστε σκέψεις και συναισθήματα

 • ΜΑΙΡΗ

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 12:03

  Τζοάννα μου τι υπέροχη ευχή για τη ζωή μας γενικά που έχει γίνει τόσο σαν στεγνή, χειρότερη κι από παξιμάδι!
  Ρομαντισμός! ναι μας χρειάζεται! Βοηθά σε πολλά επίπεδα. Μας χαρίζει ευφορία, και πιο γλυκιά θεώρηση των πραγμάτων, αισιοδοξία και συνεπώς ψυχραιμία και απλούστευση προβλημάτων. Πανέμορφο στολίδι που το παρουσιάζεις και το αναπτύσσεις εξίσου όμορφα!
  Εύχομαι το δέντρο μας με τα στολίδια του να γίνει πύλη εισόδου για κάθε καλό στους ανθρώπους!
  Καλές γιορτές και πολλά φιλιά!

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 13:27

   Καλημέρα Μαίρη
   Πόσο παραστατική η περιγραφή της στεγνής ζωής – χειρότερη κι από παξιμάδι.. Και πόσο όμορφη η ευχή σου για το δέντρο μας.. Μια βαθιά επιθυμία, να ανοίξουμε τις καρδιές μας, να υποδεχθούμε το καλό, όπου και όπως κάνει την εμφάνισή του.
   Καλές γιορτές

 • Anna Flo

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 11:25

  Καλημέρα καλημέρα
  Τι ωραίο στολίδι! Δύσκολο γράμμα όντως αλλά μια λέξη σταθμός. Γιατί έβαλε την σφραγίδα της στην τέχνη, στη ζωή, στον τρόπο που σκεπτόμαστε . Και τώρα στολίδι! Όμορφο. Η ερμηνεία του και η ευχή σου που το συνοδεύει απ’ τις καλύτερες ευχές για το νέο χρόνο
  Και το τραγούδι υπέροχο
  Καλές γιορτές Τζοάννα μου με γαλήνη, ρομαντισμό και χαμόγελα ζωής
  Τα φιλιά μου

  1. By Joanna IK

   17 Δεκεμβρίου 2020 at 13:19

   Καλημέρα Άννα
   Χαίρομαι που σου άρεσε το σημερινό στολίδι στο δέντρο μας και το τραγούδι. Ε ναι, η ερμηνεία του Φρανκ Σινάτρα είναι ρομαντική.
   Αντεύχομαι καλές γιορτές με διάθεση ρομαντική, ελεύθερη να εκφραστεί όπως επιθυμεί

Comments are closed.