Λόγος του blog

Εισαγωγικά

Διαβάστε τον σκοπό και τις κατηγορίες του blog

<img loading=
Φτιάξτε καφέ και τα λέμε

Λόγος του blog: Ο σκοπός του

Καλώς ορίσατε στο διαδικτυακό σπίτι μου. Στο κουδούνι γράφει: In The Pastel Bag. Στην είσοδο υπάρχει μια παστέλ τσάντα με αναρτήσεις που αντανακλούν το δημιουργικό ενδιαφέρον μου: επικοινωνία μέσα από σκέψεις, ιστορίες και δράσεις που μας κάνουν να χαμογελάμε στη ζωή.

Έχοντας μεγαλώσει μεταξύ δύο πολιτισμών και δύο γλωσσών έμαθα νωρίς πως η ανθρώπινη ψυχή είναι περίπλοκη και πως αυτό την κάνει ενδιαφέρουσα. Διαπίστωσα πως όταν ξεκινάς να συνθέσεις την ταυτότητα σου, κάποια κομμάτια τα βρίσκεις εύκολα και κάποια δύσκολα. Παρατηρείς, δοκιμάζεις, αποτυγχάνεις, απογοητεύεσαι, σκέφτεσαι. Δοκιμάζεις ξανά, δοκιμάζεις διαφορετικά, δημιουργείς, χαίρεσαι. Δεν σταματάς. Η ζωή δεν σταματά. Προχωράς και συνεχίζεις να μαθαίνεις.

Αυτά που μαθαίνω, αυτά θέλω να μοιράζομαι εδώ: θέματα κοινωνικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος γύρω από τις προκλήσεις και τις χαρές του να είσαι πολίτης του κόσμου. Σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά, και σε ξεχωριστές σελίδες. Παρέα με όσους έχουν παρόμοιους προβληματισμούς. Βλέπετε, συμφωνώ με όσους πιστεύουν πως μαθαίνουμε από τους άλλους και μαζί με τους άλλους.

Λόγος του blog: Οι κατηγορίες του

Γνωρίζοντας Εμάς: Προσωπική ανάπτυξη – Αυτογνωσία

Γνωρίζοντας τους Άλλους: Κοινωνική ανάπτυξη – Πολιτισμός των άλλων

Γνωρίζοντας τον κόσμο: H αρχική κατηγορία «Σκέψεις σε Δράση: Παγκόσμιες ημέρες – Ανθρώπινα δικαιώματα και Εκπαίδευση» εμπλουτίζεται. Με κείμενα και φωτογραφίες που μας κάνουν να νιώθουμε πολίτες του κόσμου.

Σάββατο, γινόμαστε μια παρέα 

Πίνουμε το καφεδάκι μας και μαζί διαβάζουμε μια νέα ιστορία.

Εδώ, στο διαδικτυακό σπίτι μου, στην πόλη δίπλα στη θάλασσα.

Ιούνιος 2020